Geganters de Cornellà

A la ciutat de Cornellà tenim quatre gegants.

El dos més antics, el Corneli i la Miranda, van ser adquirits per l’ajuntament al 1953 i batejats al 1991. Han estat restaurats al 2018 i estan exposats a la Biblioteca Marta Mata (Titan).

gegants antics

Els més nous, el Cornelius i la Fontsanta, van començar a passejar pel món gràcies a la nostra secció de geganters, gralles i tabals de gegants l’any 2000.

La seva actuació principal la fan a la Trobada Gegantera de Cornellà, una setmana abans del Corpus, on conviden d’altres amics i amigues gegants a visitar la ciutat i a ballar amb ells.

gegants nous

Diu la llegenda, que el Cornelius va venir a viure a Cornellà en acabar el seu servei a les tropes romanes, va fer construir una villa i s’hi va establir.

No molt lluny d’allà hi vivia la Fontsanta, una laietana molt bonica que feia d’aiguadera.

Una tarda, quan la Fontsanta anava a buscar aigua al riu Llobregat, va coincidir amb el Cornelius que passejava per la vora. Des de llavors que passegen junts i surten a ballar a les festes dels pobles que els conviden a visitar-los.

Ball dels Gegants de Cornellà:vídeo

A més del gegants, també comptem amb una gegantona, la Mariana, que és una mica entremaliada i té el costum de mullar a tothom allà on va. I no ens oblidem de la nostra col·lecció de capgrossos, que agraden a grans i petits.

Al gener del 2017 es va  incorporar a la família gegantera el gegantó del Mag Maginet, que va ser un regal dels Reis d’Orient a la ciutat de Cornellà.

Benvingut!!

A la Jordiada 2022 va arribar una nova figura a la família, la gegantona de la Fada Ondina, que serà la parella de ball del Mag Maginet!